HDZ i SDP napokon su postigli dogovor o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor

HDZ i SDP napokon su postigli dogovor o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, neslužbeno doznaje N1, kao i sastav toga tijela, koje bi trebalo razjasniti političku pozadinu priče oko Agrokora.

Članovi i članice istražnog saborskog povjerenstva za Agrokor iz redova HDZ-a bit će Josip Borić, Ante Babić, Gvozdana Perić i Marija Jelkovac te HNS-ov Stjepan Ćurej, dok bi iz SDP-a to trebali biti Gordan Maras i Franko Vidović, kao i Ivan Lovrinović iz “Promijenimo Hrvatsku”, a još se čeka Most, doznaje neslužbeno N1.

Vidović bi trebao biti predsjednik povjerenstva, međutim, kako je kazao N1: “Ne mogu ni potvrditi, ni demantirati da sam predsjednik istražnog povjerenstva.”

Da je dogovor oko povjerenstva postignut, Vidović je ranije jutros potvrdio gostujući u Novom danu, međutim, nikakve detalje – sastav, rokove početka i završetka rada, nije želio iznositi.

“Uz ogradu, ako se nešto nije promijenilo, dogovor je postignut, uključuje izbor povjerenstva”, kazao je Vidović i dodao: “Ne mogu detaljnije dok ne prođe glasanje”.

“HDZ je cijelo vrijeme bio protiv povjerenstva, tvrdio je da će zadirati u istragu, ali se onda oglasio državni odvjetnik, hvala mu tome, i rekao da povjerenstvo neće utjecati i sada su pristali, iako ne znam čega se boje. Ne znam detalje dogovora, kao zastupnik znam da bi glasanje trebalo biti, ukoliko se nešto nije promijenilo. Ustavni suci su vezani za to i vjerujem da će biti glasanje i o tome, zna se tko su kandidati”, kazao je Vidović.

Da je HDZ spreman danas glasati o povjerenstvu, potvrdio je u sabornici nakon stanke i HDZ-ov Branko Bačić kazavši: “HDZ podržava osnivanje Istražnog povjerenstva za Agrokor. Za razliku od drugih, mi ne ucjenjujemo te smatramo da u povjerenstvu ne bi trebali sjediti bivši ministri koji su donosili odluke vezano uz Agrokor”.

“Ipak, ako je pojedinom članu toliko stalo da bude u tom povjerenstvu, mi ćemo i to dopustiti. Mi smo spremni danas glasati o osnivanju povjerenstva”, kazao je Bačić.

Share This Article