Čačić: Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica. Tri su boda imperativ

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić najavio je nadolazeći susret s Finskom na Rujevici, u kojemu Vatreni imaju vrlo jasan cilj.

Hrvatska će Finsku dočekati kao vodeća momčad kvalifikacijske Skupine I, no s obzirom na gužvu pri vrhu, Čačićevi izabranici ne razmišljaju o novom ispuštanju bodova.

“Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica. Tri su boda imperativ, od ključne važnosti za naše ciljeve. Pred nama je momčad čvrstog obrambenog garda, koja kada gubi, gubi tijesno, a prošla je dva dvoboja dobila. To dokazuje da su u pozitivnom tonusu, no presudit će ono kakvi ćemo biti mi. Ne dvojim da će ovo okupljanje riješiti pitanje odlaska na SP – gdje nam je i mjesto. Igrači su mobilizirani, svjesni su trenutka, i najviše će se pitati nas”, rekao je izbornik.

“Ide nam u prilog da se igra na Rujevici, na terenu koji nam odgovara protiv guste formacije. Finci će čekati našu grešku te moramo biti koncentrirani, agresivni, raspoloženi te brzim protokom lopte omogućiti da naša kvaliteta jedan-na-jedan izađe na vidjelo. Imamo dosta igrača s kartonima, no iskusni smo i to nas neće spriječiti da poduzmemo sve kako bismo pobijedili. Finska je prvi korak i treba je apsolvirati na najbolji mogući način”, nastavio je.

Zbog ozljeda na raspolaganju neće biti Ćorluka, Lovren, Kovačić, N. Kalinić, Pjaca, Jedvaj i Barišić, no Hrvatska neće odustati od svog stila igre.

“Teško je u ovako malo ozbiljnih treninga promijeniti formaciju. Igrači dolaze nakon klupskih utakmica, treba im i rekuperacija, ali mi imamo određene obrasce u igri te igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima ovakve utakmice. Bit će samo novih lica, ništa drugo”, pojasnio je Čačić.

Očekuje se da će riječki stadion biti pun te da će Hrvatska imati željenu potporu s tribina.

“Mi nismo imali dobru atmosferu samo kada nije bilo gledatelja na tribinama. Tamo gdje ih je bilo, svi su zdušno navijali za Hrvatsku, a pojedinačna iskakanja ne želim komentirati. Činjenica je da hrvatski čovjek voli hrvatsku reprezentaciju jer je ovakva hrvatska reprezentacija, s ovakvim pojedincima, na ponos svih nas”, zaključio je izbornik, piše HNS.

Share This Article