Pucar: Podravka apsolutno zainteresirana za spašavanje Agrokora, moramo biti generator i konsolidator hrvatske prehrambene industrije

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar danas je novinarima odgovarao na pitanja vezana uz Agrokor.

“Ja mislim da treba definirati prioritete, a kako sam dosad ponavljao, u ovom trenu stabilizacija Agrokora, stabilizacija poslovanja Konzuma prioritet, ne samo Podravke, nego svih hrvatskih prehrambenih kompanija koje posluju ne samo u Hrvatskoj, nego u čitavoj regiji. Mislim da svi hrvatski proizvođači, dobavljači nisu ulagali ovolike napore i osigurali opstojnost Konzuma i Agrokora da ne bi Agrokor i Konzum imali svoju budućnost.

Pa onda ako smo to napravili u Agrokorovim najtežim trenucima, onda imamo legitimno pravo da u budućnosti sukreiramo budućnost Agrokora i Konzuma kako bi zaštitili nacionalne interese i interes hrvatske prehrambene industrije”, kazao je Pucar.

Na pitanje je li Podravka zainteresirana ako se sve podloži ako treba, predsjednik Uprave Podravke odgovorio je potvrdno.

“Apsolutno. Mislim da je to prirodno, tradicionalno i snaga kompanije Podravke i njena budućnost bi trebale ići da bude generator i konsolidator hrvatske prehrambene industrije”.

Na pitanje ima li Podravka financijske snage za to, kazao je kako misli da je “prije snage potrebno da hrvatski gospodarstvenici pokažu dodatnu nacionalnu svijest i da vide koliki je značaj da bi se zaštitile tržne pozicije svih kompanija u prehrani”.

“Isto tako i retail lanca koji Konzum ima ne samo u Hrvatskoj i u regiji. Ako s te osnove krenemo onda definitivno postoji, ja bih rekao, kritična masa koja bi tu cijeli taj projekt izgurala na zadovoljenje svih nas ovdje u Hrvatskoj i kompletno hrvatsko gospodarstvo. Izvješće niti sam vidio niti bih htio komentirati. Prepustimo to području, onima koji su za to zaduženi, a mi koji smo dobavljači i koji smo partneri Agrokora radimo na daljnjoj stabilizaciji i jačanju tržišnih pozicija Konzuma i cijelog Agrokora”, poručio je za kraj, prenosi RTL.

Share This Article