Gregurić o Noći kazališta: Nije problem u predstavama već u projektu koji nije namijenjen odavanju počasti žrtvama

Zorica Gregurić, iz Udruge hrvatski dragovoljac – branitelji Vukovara, komentirala je za N1 obilježavanje Noći kazališta koje im je zasmetalo jer je trebalo biti održano 18. studenoga, međutim na zahtjev branitelja pomaknuto je na 25. studenoga

”Nije problem u predstavama već u projektu koji nije namijenjen odavanju počasti žrtvama. Noć kazališta je zamišljena kao mjesto susreta raznih kultura… Mi nismo protiv Noći kazališta već da se to ne radi u dane kad se odaje pijetet žrtvama Vukovara i Škabrnje. Apeliram na kazalištarce pustite nas da oplačemo našu bol. I mi želimo sudjelovati u Noći kazališta, ali ne tih dana” rekla je Gregurić uoči press konferencije Udruge zakazane u Zagrebu u 11 sati.

“Želimo ukazati na linč koji je pokrenut protiv branitelja i braniteljskih udruga koji progovaraju o poštivanju pravila civiliziranog ponašanja i ljudskih normi, a to je odavanje počasti poginulima, a pogotovo žrtvama”, kazala je Gregurić.

“U medijima se stvorio linč protiv branitelja gdje se spušta na najniže primitivne razine proizvajući branitelje za svašta”.

Facebook Komentari