Vulin konačno postavio pravo pitanje: Ako su Srbi agresori zašto najveći dio njih ima hrvatsko državljanstvo

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da, kada se hrvatska politika suoči s argumentima, progovore kompleksi i izrazio nadu da će službeni Zagreb uspjeti prebroditi sve to da bi, kako kaže, dvije zemlje mogle zajedno raditi na rješavanju problema Srba povratnika, neisplaćenih srpskih penzija i vraćanju srpske imovine.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Aleksandar Vulin kaže da osim osobnih uvreda nije čuo da je netko od hrvatskih funkcionera argumentima osporio istinitost onog što je rekao.

“Kakvi su Srbi u Dalmaciji postali agresori kada imaju manastir Krku staru 700 godina? Ako su Srbi protjerani u Oluji agresori zašto najveći dio njih ima hrvatsko državljanstvo”, zapitao je ministar Vulin i dodao da pokušaj nametanja istine ne može proći.

I neće proći, poručio je Vulin, baš kao što uvrede neće zamijeniti argumente. “Posebnu ljutnju je izazvala činjenica da sam istinu kao i uvijek do sada rekao u Hrvatskoj, baš tamo gdje i treba da se kaže”, naveo je Vulin reagirajući na izjave potpredsjednika Sabora Milijana Brkića i ministra obrane Damira Krstičevića.

Ministar Vulin je primijetio da izgleda da bi Brkić vileo da Srbi ne govore istinu a da su u Hrvatskoj tihi i neprimjetni.

“Istinu mog naroda o građanskom ratu rekao sam tamo gdje se rat vodio, kao što sam istinu od Stepincu i ustaškom zlu rekao nad jamom u Jadovnu usprkos okupljenim ustašama. Ja govorim istinu u lice, znam da tako postupa i presjednik (Srbije Aleksandar) Vučić. Oni koji to ne znaju obično ostanu na uvredama”, naveo je Vulin.

Istaknuo je da psovke u Saboru neće učiniti ništa dobro ni Hrvatima ni Srbima. “Nadam se da će hrvatska politika imati snage da prebrodi komplekse i napusti uvrede i da ćemo zajedno raditi na rješavanju problema Srba povratnika, neisplaćenih srpskih penzija, povratku imovine, pitanjima nestalih”, zaključio je ministar Vulin, prenosi RTS.

Vulin od Pupovca očekuje da brani prava Srba, evo što kaže o spomeniku čovjeku koji je zamalo cijeli Bjelovar dignuo u zrak

I Krstičević odgovorio Vulinu: Kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima

Share This Article