Vulin konačno postavio pravo pitanje: Ako su Srbi agresori zašto najveći dio njih ima hrvatsko državljanstvo

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da, kada se hrvatska politika suoči s argumentima, progovore kompleksi i izrazio nadu da će službeni Zagreb uspjeti prebroditi sve to da bi, kako kaže, dvije zemlje mogle zajedno raditi na rješavanju problema Srba povratnika, neisplaćenih srpskih penzija i vraćanju srpske imovine.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Aleksandar Vulin kaže da osim osobnih uvreda nije čuo da je netko od hrvatskih funkcionera argumentima osporio istinitost onog što je rekao.

“Kakvi su Srbi u Dalmaciji postali agresori kada imaju manastir Krku staru 700 godina? Ako su Srbi protjerani u Oluji agresori zašto najveći dio njih ima hrvatsko državljanstvo”, zapitao je ministar Vulin i dodao da pokušaj nametanja istine ne može proći.

I neće proći, poručio je Vulin, baš kao što uvrede neće zamijeniti argumente. “Posebnu ljutnju je izazvala činjenica da sam istinu kao i uvijek do sada rekao u Hrvatskoj, baš tamo gdje i treba da se kaže”, naveo je Vulin reagirajući na izjave potpredsjednika Sabora Milijana Brkića i ministra obrane Damira Krstičevića.

Ministar Vulin je primijetio da izgleda da bi Brkić vileo da Srbi ne govore istinu a da su u Hrvatskoj tihi i neprimjetni.

“Istinu mog naroda o građanskom ratu rekao sam tamo gdje se rat vodio, kao što sam istinu od Stepincu i ustaškom zlu rekao nad jamom u Jadovnu usprkos okupljenim ustašama. Ja govorim istinu u lice, znam da tako postupa i presjednik (Srbije Aleksandar) Vučić. Oni koji to ne znaju obično ostanu na uvredama”, naveo je Vulin.

Istaknuo je da psovke u Saboru neće učiniti ništa dobro ni Hrvatima ni Srbima. “Nadam se da će hrvatska politika imati snage da prebrodi komplekse i napusti uvrede i da ćemo zajedno raditi na rješavanju problema Srba povratnika, neisplaćenih srpskih penzija, povratku imovine, pitanjima nestalih”, zaključio je ministar Vulin, prenosi RTS.

Potpredsjednik Sabora Brkić odgovorio Vulinu, glasnogovorniku “glinskog četnika” Vučića: Istina je samo jedna

I Krstičević odgovorio Vulinu: Kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima

Facebook Komentari