Edita Vlahović: Ivica Todorić postigao je svoj cilj – doveo je u pitanje vjerodostojnost Vlade

Ivica Todorić postigao je svoj cilj – doveo je u pitanje vjerodostojnost Vlade. Todorić neće šaptom pasti, to je već pokazao, a ako padne za sobom bi mogao povući one koje je na svom blogu stavio “na tapetu”, smatra Edita Vlahović Žuvela, glavna urednica Novca za sve.

Gostujući u Studiju 4 HRT-a podsjetila je da je Todorić na svom blogu dosad prozvao ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinu Dalić, izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, a posredno preko njih i premijera Andriju Plenkovića, kao i svog bivšeg zaposlenika i ministra financija Zdravka Marića. Todorić je, kaže Vlahović Žuvela, sam naznačio smjer u kojem će ići – otvoreno je na blogu rekao da priprema tužbe protiv pojedinaca i institucija. Za očekivati je da će podignuti tužbe tragom svoje sadašnje tvrdnje da je njemu kompanija bila oteta i da je to rađeno s namjernom da se kompanija uništi, kazala je, dodavši kako je važno napomenuti da je na Todorićevom blogu riječ o jednosmjernoj komunikaciji u kojoj nema mogućnosti postavljanja pitanja.

Vlahović Žuvela naglašava i da je Todorić zasad iznio samo optužbe koje nije potkrijepio dokazima. Ministrica Dalić najavila je da će ga tužiti, pa se očekuje niz sličnih prijetnji tužbama u naredno vrijeme, “vidjet ćemo koje od njih će se realizirati”.

Svjesni smo kako je poslovao Agrokor proteklih desetljeća, da je šutio ovih šest mjeseci i da je s ovim optužbama izašao tek kad su se brojke trebale staviti na stol, kada se trebalo pokazati je li imovina prenapuhana, jesu li kreditori bili manipulirani, napomenula je.

Podsjeća i na pet pitanja na koja dosad nismo dobili odgovore: koji je način na koji je došlo do kreiranja Lex Agrokora, tko je sudjelovao u kreiranju zakona, pod kojim uvjetima je došlo do “roll-upa” i tretiranja različitih kategorija vjerovnika, je li bilo zlouporabe povlaštenih informacija u tom procesu? To su teške optužbe na koje se ni Todorić ni Vlada još nisu očitovali niti prezentirali dokaze, kaže Vlahović Žuvela.

Facebook Komentari