Unuk iz noćne more: prvo pokušao zadaviti djeda, koji je pobjegao, onda slabije pokretnu 82-godišnju baku…

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku ispitalo je hrvatskog državljanina (30) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 2. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, te je protiv okrivljenika doneseno rješenje o provođenju istrage.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 27. rujna 2017. oko 13,40 sati, u Bukovskom, selu u Posavini nedaleko od Siska, pod utjecajem alkohola, u obiteljskoj kući u kojoj živi s roditeljima, djedom i bakom, prišao djedu koji je sjedio na stolici u kuhinji i bez ikakvog povoda uz prijetnje da će ga ubiti, stezao mu remen oko vrata, no u svojoj namjeri nije uspio jer se oštećenik uspio osloboditi i pobjeći iz kuće.

No tu grozomorni unuk nije stao. Kada nije uspio zadaviti djeda, izašao je svojoj 82-godišnjoj baki, koja je teško pokretna zbog bolesti, bez ikakvog povoda joj oko vrata stavio remen i počeo snažno stezati govoreći joj da će ju zadaviti. U tome ga je spriječila njegova majka rukama ga odgurnuvši od bake.

Sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora okrivljeniku zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke koje je potrebno ispitati, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio, piše Jutarnji.

Facebook Komentari