Zaplijenjeno oko 66 kilograma marihuane, stigla iz Crne Gore u dostavnom autu koji je bio na šleperu

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga su, u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Zagreb, dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni za krijumčarenje droge preko državne granice angažirao 33-godišnjaka. 33-godišnjak je u Podgorici u Republici Crnoj Gori na priključno vozilo krapinskih registracijskih oznaka, teretnog vozila marke Scania krapinskih registracijskih oznaka, utovario osobni automobil marke Peugeot Boxer 333 zagrebačkih registracijskih oznaka u kojem je u posebno preuređenim prostorima u unutrašnjosti vozila bila sakrivena marihuana.

Nakon što je drogu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku, na dubrovačkom-neretvanskom području ga je po prethodnom dogovoru čekao prvoosumnjičeni i preuzeo utovareni osobni automobil te se njime uputio prema Zagrebu, gdje su ga službenici Carine zaustavili u redovnoj kontroli.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su pretragom osobnog automobila marke Peugeot Boxer u unutrašnjosti pronašli skrivena 72 paketa ispunjena marihuanom, ukupne mase oko 66 076 grama. Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, priopćio je MUP.

Facebook Komentari