Šefu SDP-a Davoru Bernardiću izglasano je povjerenje

Šefu SDP-a Davoru Bernardiću izglasano je povjerenje, a još nije posve jasno hoće li biti i kakvih sankcija za njegove kritičare. Danas se, naime, održava sjednica Glavnog odbora, koja je počela u 10 sati, a trenutno je stanka za ručak.

Članovi Glavnog odbora podržali su Bernardića kao predsjednika stranke, kazao je Bernardić novinarima pred stanku. Samo je četvero bilo suzdržano, a nakon pauze za ručak očekuje se odluka o Mirandu Mrsiću i Milanki Opačić, javlja N1.

Glasanju je prethodilo više od četiri sata rasprave tijekom koje se najmanje govorilo o Bernardiću i tome kako on vodi stranku, a više o tome kako ne funkcionira Klub zastupnika SDP-a.

Bilo je i kritike na javno problematiziranje događaja u stranci pa se tako Bernardić pojavio s buntom novinskih članaka u kojima ga napadaju neimenovani izvori, javlja Jutarnji.

Na pitanje je li glasanje bilo javno ili tajno odgovorio je da nitko nije tražio da se glasa tajno.

O tome što ovo znači za njegove kritičare unutar stranke Bernardić je odgovorio da treba pitati njih.

– Ja sam devet mjeseci pružao ruku i zamalo sam ostao bez nje – rekao je predsjednik SDP-a i vrlo izričito poručio kako će se ubuduće o unutarstranačkim stvarima raspravljati unutar stranke, a politika SDP-a neće se voditi javno.

Bernardić se ponovo vratio na kritiku vlasti, ponovio da će se inzistirati na povjerenstvu za Agrokor i kazao da je na djelu podjela plijena između koalicijskih partnera HDZ-a i SDP-a. Ističući kako je njihov stranački kadar postavljen u javna poduzeća, šef SDP-a je optužio Andreja Plenkovića da dijeli plijen.

Facebook Komentari