VIDEO Martina Dalić će tužiti Todorića za klevetu i ugrožavanje ugleda, jer bezočno laže

Ministrica Martina Dalić izjavila je da Ivica Todorić bezočno laže, angažirat će odvjetnike i tužiti ga za klevetu i ugrožavanje ugleda.

Todorić je, podsjetimo, izjavio da je Dalić prijetila e-mailom članovima Uprave Agrokora, kao i članovima obitelji Todorić.

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade demantirala je navode Ivice Todorića da mu je na bilo koji način prijetila.

”Izjave i ono što se po medijima piše s tzv. bloga, i rekla bih u velikoj mjeri mene osobno ugrožava u smislu mog ugleda, ja ću zaštitu i razgovor s tim blogom potražiti na sudu i namjeravam autora bloga tužiti za klevetu i narušavanje ugleda. Nemojmo zaboraviti kako su se događali događaji koji su doveli do toga da je Todorić zatražio primjenu Zakona o izvanrednoj upravi. To je doneseno kao dio pravnog sustava Hrvatske da bi se spriječio sistemski rizik. Agrokor i Uprava sami su zatražili primjenu kad su bili blokirani za 3 mlrd kuna i kad su radnici bili u opasnosti da ne prime plaće. U tom kontekstu i kontekstu iznošenja laži i objeda ja kao osoba neću ostaviti samo tako i namjeravam tužiti za sve što odvjetnici kažu da je potrebno”, rekla je Dalić.

Upitana je li slala poruke Todoriću kaže: ”Naravno da nisam. Takve tvrdnje su bezočna laž, objeda i pokušaj skretanja pozornosti s bitnoga, a to je da je Uprava Agrokora vodila društvo tako da je ono došlo na rub stečaja. Skretanje pozornosti na bilo što drugo ili pravljenje terena za obajvu rezultata revizije je strategija koju ne mogu dopustiti da se proviodi na način da blati moje ime i ugled”, rekla je.

”Ja sam potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva i u tom teškom trenutku kad je prijetilo vraćanje u recesiju zbog Agrokora, komunicirala sam sa svima s kim je bilo potrebno kako bi se stvorili uvjeti da se to ne dogodi.

Kao što sam rekla to je dio mog posla. Ako je netko iznenađen što je vlada uspjela pronaći rješenje onda je to iznenađenje bez temelja jer zadaća je vlade voditi ekonomsku politku, štititi zakon u tom procesu se nikad nikom ni na koji način nije prijetilo. Pozivam vas da pitate i druge članove Uprave Agrokora da li su i kako i pod kojim uvjetima potpisali sam zahtjev za aktiviranje zakona pa vam oni vjerojatno isto mogu reći kako je to dneseno”, rekla je.

Kada je počelo pisanje Lex Agrokora?

‘3. ožujka Vlada je počela ubrzavati izradu lex Agrokora, kad ste počeli pisati zakon?’, pitao je ministricu Dalić reporter N1 Ivan Hrstić, no konkretan odgovor nije dobio. Zašto Dalić ne želi reći KADA je počelo pisanje Lex Agrokor?

Ministričin odgovor nije, dakle, bio konkretan, već je opisala u kojim je uvjetima i zašto pisan.

”Spoznavši rizik koji od stečaja Agrokora prijeti gospodarstvu, a zbog veličine kompanije, Vlada je razmatrala moguće scenarije. A jedini mogući scenarij koji je sukladan radu Vlade je upravo ovaj – pravni okvir… Vlada je radila što je trebala raditi, i u dinamici koja je bila primjerena problemu”, kazala je ministrica.

Facebook Komentari