Šeks o kritikama srbijanskog predsjednika: Pa što će nama jedan četnik nešto propisivati?

Žestoko je na izjave Aleksandra Vučića reagirao Vladimir Šeks nakon tribine Hrvatskog generalskog zbora. Komentirao ih je i Davor Ivo Stier.

Vladimir Šeks burno je reagirao na Vučićeve izjave nakon tribine Hrvatskog generalskog zbora. Na pitanje novinarke Nove TV za kratki komentar vezan uz zakon o pravima branitelja Šeks je odgovorio: “Pa što će nama jedan četnik nešto propisivati?”

“Ovo nije pitanje odnosa u vladajućoj koaliciji, ovo nije pitanje odnosa između hrvatskog naroda i nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Ovo je pitanje poštivanja Ustava Republike Hrvatske i pravne države jer je to temelj. Bez poštivanja Ustava, bez poštivanja pravne države nema ni napretka”, komentirao je Davor Ivo Stier.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju jer će se onda u Srbiji donijeti još 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. “To je za nas neprihvatljivo. Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele. Ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem šta ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti”, rekao je Vučić.

Vučić o velikosrpskoj deklaraciji i fašističkim halucinacijama, hrvatskom zakonu o braniteljima i bilješkama na sastanku s Predsjednicom RH

Facebook Komentari