Bernardić: Imam podršku predsjedništva, osim dvojice koji su se izuzeli

Nakon što završi sjednica Predsjedništva SDP-a, koja je započela u 17 sati, trebalo bi biti jasnije hoće li doći do izbacivanja kritičara aktualnog šefa stranke Davora Bernardića ili će se na Glavnom odboru u subotu povesti rasprava o tome ima li on povjerenje stranke na čije je čelo izabran prije devet mjeseci.

Predsjednik stranke Davor Bernardić pojavio se ispred sjedišta stranke nešto prije 19 sati kako bi izvijestio o tome što se događa na Predsjedništvu.

”Dali su mi jednoglasno povjerenje izuzev Peđe i Bojana koji su se izuzeli od glasanja. Osobno sam to predložio. Tražit ću povjerenje i od članova Glavnog odbora. Dobio sam njihovo provjerenje.

Predsjedništvo nije raspravljalo o izbacivanju Milanke Opačić i Miranda Mrsića. Nastavit ćemo zasjedanje. Puno je toga na dnevnom redu, još 4 sata ćemo najmanje zasjedati. Jedna od tema je i Agrokor. Pozivam Plenkovića da što prije stave na dnevni red istražno povjerenstvo paće zajedno Todorić i Plenković svjedočiti o sastancima u Vladi i o ovoj skupo brakorazvodnoj parnici Agrokora”, kazao je Bernardić.

”Ja ću dati i tražiti povjerenje na Glavnom odboru. Ono što krapinsko-zagorski SDP traži i na temelju toga ćemo odlučivati je da je napravljena velika šteta i da su pojednici napravili veliku štetu i sada ćemo o zahtjevu Hajdaš-Dončića nastaviti raspravu na Predsjedništvu”, kazao je Bernardić.

Bernardić nije htio decidirano reći kako će glasati kad na red dođe pitanje o izbacivanju Opačić i Mrsića.

”Taj zahtjev postoji. Kada točka dođe na dnevni red raspravit ćemo kako dalje”, kazao je. ”Ne budite zabrinuti za SDP. Moj zadatak je da vratim stabilnost u SDP. Ja nisam sudac nego trener i moj zadatak je uigrati najbolju momčad i pobijediti na izborima”, rekao je Bernardić.

Grbin: Svjestan sam da mogu snositi posljedice

Većina članova Predsjedništva u središnjicu stranke na zagrebačkom Iblerovu trgu stigla je par sati prije sjednice, a na samom Trgu ili u okolici središnjice viđeno je i pet gradonačelnika koji su, podsjetimo, jučer članstvu poslali pismo.

Danas se za dodatan element drame koja vlada u stranci pobrinuo krapinsko-zagorski SDP koji je zatražio da se svi eventualni disciplinski postupci odgode do okončanja sjednice Glavnog odbora dok je županijski SDP koji vodi Siniša Hajdaš Dončić zatražio da Glavni odbor raspravlja hoće li se na dolazećoj konvenciji raspravljati o povjerenju Bernardiću.

Facebook Komentari