VIDEO Petrov traži da Plenković u Saboru objasni situaciju sa Slovenijom

Šef MOST-a Božo Petrov u Saboru se osvrnuo na Slovensko-Hrvatske odnose.

[PREMIJER PLENKOVIĆ TREBA PRED SABOROM OBJASNITI TRENUTNU SITUACIJU SA SLOVENIJOM]

Slovenski premijer Miro Cerar odustao je od sastanka zbog premijerova govora na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda na kojoj je premijer samo ponovio opće poznato hrvatsko stajalište, kojeg su poduprle sve stranke, a to je da je arbitraža kompromitirana i da arbitražna odluka za Hrvatsku ne postoji.

Ovakva reakcija premijera Slovenije je iznenađujuća, osim ako premijer Plenković s njim nije dogovarao stajališta koja nisu u skladu sa službenom hrvatskom politikom i prije sastanka s oporbenim čelnicima.

Naime, premijer je na sastanku s oporbenim čelnicima dobio podršku za sastanke sa Slovenijom, ali ne i pristanak na kompromitiranu arbitražnu presudu.

Budući da nam na tom sastanku nije otkrio niti sadržaj razgovora s premijerom Cerarom, niti svoju poziciju u tim pregovorima, zahtijevam od premijera Plenkovića da se što žurnije pojavi u Hrvatskom saboru ili Odboru za vanjsku politiku koji treba sazvati, ili pak na tematskoj sjednici Sabora koja bi trebala biti posvećena odnosu sa Slovenijom, napisao je Petrov na fb-u.

Facebook Komentari