Ćiro o Šukeru: On je planetarna zvijezda, on je član UEFA-ina najužeg kora, ne bih njega dirao

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, legendarni Miroslav Ćiro Blažević gostovao je Studiju 4 te komentirao trenutačno stanje u nogometu.

Nogomet je isto svojevrsna politika. Netko je jednom rekao da je politika odraz nogometne politike, ako je tako onda se moramo ozbiljno zabrinuti, krenuo je Ćiro.

Ovaj slučaj Cvitanovića me jako pogodio – kao i svaki istup huliganstva je za svaku osudu. Ovo ne bih stavio u kontekst cjelokupne situacije, ovo je po meni, rezultat ambicioznog tate čijeg sina on nije uključio u ekipu ili mu dao željeni značaj. To ide dotud, i sam sam bio žrtva takvih prijetnji. To bih isključio iz cjelokupne nogometne situacije i briga nogometa treba biti hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo, rekao je Blažević.

U emisiji je bilo riječi i o trenutačnom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru.

Kada govorimo o Šukeru, svi će se iznenaditi. On je planetarna zvijezda, on je član UEFA-ina najužeg kora, ne bih njega dirao. Nego one koji nemaju svoju petlju i samo dižu ruke i prihvaćaju svaku anomaliju.

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se pred dvije bitne kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, a izgledi za plasman su se smanjili nakon poraza u Turskoj.

Najbolje da se ova situacija, koja je kompromitirana, da nogometaši budu svjesni da je krajnje vrijeme da reagiraju. Bez pretjerivanja, najbolja smo reprezentacija na svijetu. Sada kad nisam trener mogu otvoreno reći, najvažniji čovjek ekipe je izbornik. On mora imati neophodni utjecaj, mora naći načina da ga se sluša, mora biti lider i imati reference jer se ekipa uvijek ponaša kao kakav im je trener, zaključio je Blažević.

Facebook Komentari