Srbijanskom predsjedniku Vučiću smeta formulacija iz Zakona o hrvatskim braniteljima, pa će pozvati na red Plenkovića i žaliti se u EU

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić osvrnuo se na Zakon o hrvatskim braniteljima.

Na pitanje je li s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao o Zakonu o braniteljima koji je jednoglasno podržao saborski odbor za veterane, Vučić je rekao da su razgovarali prije toga.

“Danas sam dobio hitne depeše o Zagrebu. To je vrlo teška vijest za nas. U jednom članku tog zakona se govori o agresiji Srbije i dijela stanovnika Hrvatske, misli se na Srbe koji su prihvatili velikosrpsku politiku, a to je za Srbe vrlo teško. Naravno da ću razgovarati s njim, ali nadam se da ne žele da na isti način uzvraćamo zakonima, to ne bi bilo dobro. Zamolit ću i predstavnike EU da razgovaraju s njima, ako uopće budu željeli bilo koga čuti”, rekao je Vučić istaknuvši da sa srbijanske strane uvijek postoji volja da stvari rješavaju na najbolji mogući način.

Predsjednik Srbije Vučić boravi u New Yorku na zasjedanju Opće skupštine UN, gdje je imao i niz bilateralnih susreta sa svjetskim dužnosnicima, prenosi RTS.

Facebook Komentari