Trodnevna konferencija američkih veleposlanika regije u Sarajevu s posebnom pozornošću na stanje u BiH

Američki veleposlanici akreditirani u državama jugoistočne Europe okupili su se u Sarajevu na trodnevnoj konferenciji kako bi razmatrali stanje u ovom dijelu svijeta, potvrđeno je danas iz veleposlanstva SAD u Bosni i Hercegovini.

Američka Veleposlanica u BiH, Maureen Elizabeth Cormack je domaćin američkim Veleposlanicima cijele regije

U Sarajevo su tim povodom stigli američki veleposlanici akreditirani u Republici Sloveniji, Republici Hrvatskoj, Republici Kosovu, Republici Makedoniji, Republici Srbiji i u Crnoj Gori, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

Kako je navedeno u kratkom priopćenju, tijekom sarajevske konferencije veleposlanici će iza zatvorenih vrata razgovarati o zajedničkim temama i pitanjima s kojima se susreću misije SAD-a u ovom dijelu svijeta, uključujući euro-atlantske integracije, unaprijeđenje regionalne suradnje, ekonomski rast i investicije, jačanje vladavine prava i regionalnu sigurnost.

Veleposlanicima se na sarajevskoj konferenciji pridržio i Hoyt Brian Yee, zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD

Najavljeno je kako će posebna pozornost biti posvećena stanju u Bosni i Hercegovini pa će stoga biti upriličeni susreti američkih diplomata s predstavnicima bosanskohercegovačkih vlasti.

Veleposlanicima se na sarajevskoj konferenciji pridržio i Hoyt Brian Yee, zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD. (Theo Ljubić, Oslobođenje)

Facebook Komentari