Novi problemi s BiH: obavještajno-sigurnosna agencija OSA vodi specijalan rat protiv Hrvatske

Izvješća Obavještajno-sigurnosne agencije OSA pokazuju da špijuni iz BiH prisluškuju, prate i tajno nadziru hrvatske političare te da se OSA zloupotrebljava za afirmaciju političkih interesa i agende Bakira Izetbegovića

Tjednik Nacional piše da tajna izvješća Obavještajno-sigurnosne agencije OSA-e otkrivaju kako član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović medijsko-obavještajnim podmetanjima potkopava i testira hrvatskog premijera.

Navode kako su dobili uvid u izvještaje bosanskohercegovačke OSA-e, koji pokazuju da ta služba vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH.

“OSA bi nominalno trebala štititi državne interese BiH, uključujući sva tri konstitutivna naroda u toj zemlji. Međutim, izvješća te službe bude ozbiljnu sumnju u to da nije uvijek tako, već se OSA zloupotrebljava za afirmaciju političkih interesa i agende Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

OSA nije jedina državna institucija u BiH kojoj se pripisuje da se, u najmanju ruku povremeno, zloupotrebljava za političke interese jedne stranke i jednog naroda”, piše Nacional te navodi da špijuni iz BiH prisluškuju, prate i tajno nadziru hrvatske političare.

Facebook Komentari