Rijeka Dobra izlila se u središtu Ogulina na nekoliko mjesta

Ono čega su se mnogi pribojavali, opet se dogodilo. Rijeka Dobra izlila se u gradskom središtu na nekoliko mjesta. Najviše je problema iza Frankopanske kule, te na kružnom toku prema Bolničkoj ulici i naselju Struga. Voda je najviše rasla u noći sa subote na nedjelju. Na mjernoj postaji Gornja Dobra Turkovići u 9 sati izmjereno je 334 cm, što je za 4 centimetra manje nego sat prije, piše ogportal.

Gradski čelnici obišli su teren, a na sjednici Stožera civilne zaštite je rečeno da je sinoć od 22 sata, do jutros u 8 sati, zabilježen porast vodostaja Dobre od 85 centimetara i još uvijek je na 334 cm.

Na terenu su su sve službe zadužene za spašavanje i pomoć građanima. Vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma u Voćarskoj ulici i i dalje rade po pozivima. U dvorištu DVD-a na rasplolaganju su vreće s pijesklom, te se mole građani da ne dolaze nepotrebno po njih, već u slučaju krajnje nužde. Na terenu ih je 25. Svi DVD-i su također u pripravnosti. Broj na koji se svi mogu javiti za potrebnu pomoć je 531-093.

GSS-ovci su također na terenu sa svim ljudstvom i 2 čamca, a u pripravnosti su stanice u Karlovcu i Gospiću, koje bi trebale stići u Ogulin kroz dva sata.

Voda je za piće upotrebljiva, jedino može doći do zamućenja.

Pacijenti iz Vrbovskog neka se ne voze u ogulinsku bolnicu, preporuka je Stožera civilne zaštite.

U naselju Struga isključena je električna energija, a Crveni križ poziva građane da im se jave na 099-608-74-44 u slučaju potrebe, prenosi ogportal.

U Ogulin stiže i premijer Andrej Plenković.

Facebook Komentari