Hasanbegović o političkom kamataru Pupovcu, besplodnoj raspravi u Saboru i briselskoj zavjetrini Andreja Plenkovića

Sabor je u petak, nakon dvomjesečne stanke, aktualnim prijepodnevom započeo novu, petu sjednicu i redovno jesensko zasjedanje, a posljednje pitanje postavit će bivši HDZ-ovac Zlatko Hasanbegović.

“Kao i uvijek u povijesti hrvatskog parlamentarizma, ovo je besplodno političko nademtanje u kojem se ne mogu dokučiti suštinska pitanja i problemi. Ja ću postaviti pitanje ministrici kulture vezano uz vođenje i kadroviranje u pojedinim ključnim kulturnim institucijama”, komentirao je Hsanbegović za N1 prvi dio aktualca.

Premijer Plenković danas je u Saboru u jednom trenutku rekao da “može što god hoće”.

“U ovom trenutku on i može što hoće, naravno u prenesenom smislu. Ima stabilnu saborsku većinu, ali iz tog stanja moći proizlaze i određene odgovornosti. Ostali akteri ne moraju i ne trebaju biti smokvin list”, smatra Hasanbegović.

Ipak, jedan iz te stabilne većine, Milorad Pupovac, kazao je da vrijeme polako ističe.

“Milorada Pupovca sam označio, i to mogu ponoviti, političkim kamatarom. Njegovi vjerovnici još uvijek imaju dovoljno prostora za djelovanje. Sve su to besplodne priče. Ova većina će se dovesti u pitanje kada to odluči Andrej Plenković”, rekao je Hasanbegović.

Znači li to da bi premijer mogao raspisati izbore u nekom trenutku?

“To ja ne znam. Dok sam ja bio u HDZ-ovoj vlasti, on je bio u briselskoj zavjetrini. A u vrijeme Jadranke Kosor i tog HDZ-a, koji je zapravo iznjedrio ovu Vladu, ja nisam bio ni blizu. Naše poznanstvo je kurtoazno”, rekao je Hasanbegović.

Facebook Komentari