Buljev ekspoze silno uzrujao Martinu Dalić, potpuno je iskočila iz tračnica

Aktualno prijepodne na kojem zastupnici i zastupnice postavljaju pitanja premijeru te ministrima i ministricama silno je uzrujalo Martinu Dalić koja je potpuno ispala iz takta.

Bulj je nakon Plenkovićeva odgovora nastavio govoriti i krenuo u posve drugu temu – termoelektranu Peruča ustvrdivši da se i dalje provodi agresija – “taj nasrtaj koji se provodi je nimalo gori nego što je bio od Ratka Mladića”.

Njegove riječi silno su uzrujale potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koja se digla iz klupa za ministre i počela vikati te se nikako nije mogla smiriti dok ju je Jandroković pokušao umiriti, a prišao joj je i Bulj, a ona se zaderala na što joj je on rekao: “Može vas biti sram što ste ovako reagirali”. “Vas može biti sram što stopirate razvoj kraja koji je iseljen”, zaderala se dalje Dalić.

Kada ćete skinuti četničke ploče po Hrvatskoj, zanimalo je Mostova Mira Bulja, koji je premijeru uputio i pitanje je li prešutio Pupovčevu usporedbu Bobetka s Miloševićem.

Što se tiče odnosa ove Vlade prema hrvatskim braniteljima, ova je Vlada egzemplar u svakom trenutku i svakom pogledu, poručio je Plenković pa podsjetio da je Vlada 4. kolovoza u Kninu održala sjednicu, a tu je i zakon o pravima hrvatskih branitelja.

Podsjetio je da je ploča HOS-a u Jasenovcu osvanula nekoliko dana nakon prve sjednice ove Vlade pa dometnuo, čini se, ironično, da je to “bilo slučajno”, a između ostaloga je ova ploča skinuta bez sukoba hrvatske policije s hrvatskim braniteljima – e to je umijeće i vještina i to je poštovanje prema onima koji su dali život za Hrvatsku. Vijeće smo namjerno osnovali jer se time godinama nije bavio nitko i jučer sam razgovarao s našim uglednim stručnjacima, kazao je Plenković.

Facebook Komentari