ZG Zoo: Mala alpaka dobila ime Flekica

Najmlađem članu obitelji zagrebačkih alpaka ime su dala djeca koja se liječe na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju „Dr. Mladen Ćepulić“ Klinike za dječje bolesti Zagreb

Mala alpaka koja je na svijet došla početkom kolovoza, konačno ima ime. Za to su zaslužna djeca koja se liječe na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju „Dr. Mladen Ćepulić“ Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U sklopu škole u bolnici koju organizira Osnovna škola Izidora Kršnjavoga, djeca su se uključila u zanimljivu radionicu o životinjama. Edukatorica Zoološkog vrta grada Zagreba Marija Starčević zadala im je i poseban zadatak: izabrati ime maloj šarmantnoj crnki kojoj vrh glave krasi bijela „fleka“.

Među prijedlozima su se našle Marta, Milica, Nera i Točkica, no kreativni su se mališani pod vodstvom učiteljica Ljerkice Vinković  i Martine Bošnjak na kraju usuglasili oko imena Flekica.

„S djecom na Zavodu družimo se već tri godine. Drago nam je da svojim sadržajima možemo obogatiti njihovu nastavu, a posebno nas veseli što se uz djecu od prvog do osmog razreda u našu edukaciju uključuju i predškolci. Uz učenje i sudjelovanje u likovnoj radionici, djeca su ovaj put imala i dodatni zadatak. Ispričala sam im sve o mladunčetu u obitelji alpaka. Tata Jasper i mama Carga uzorni su roditelji koji se od prvog dana o svojoj čupavoj ljubimici brinu s mnogo nježnosti”, ispričala je Marija Starčević. Dodala je kako se nada da će mališani koji se liječe na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju „Dr. Mladen Ćepulić“, Flekicu čim prije vidjeti uživo.

Facebook Komentari