Zbog sporazuma američkog predsjednika Donalda Trumpa i Demokrata, “sanjari” ostaju u SAD-u

Demokratski senator Charles Ellis Schumer, američki predsjednik Donald John Trump i demokratska zastupnica Nancy Patricia D'Alesandro Pelosi

Vodeći demokrati u američkom Kongresu postigli su dogovor s američkim predsjednikom Donaldom Johnom Trumpom o programu koji štiti od deportacije mlade imigranate, koji su kao djeca ilegalno dovedeni u Sjedinjene Američke Države, priopćili su kasno sinoć.

Rasprava na sastanku bila je usredotočena na program zaštite za mlade imigrante, poznat pod imenom DACA. Dogovorili smo da se brzo osigura zaštita tog programa u zakonu i izradi paket zakona o graničnoj sigurnosti, koji isključuje zid, što je prihvatljivo objema stranama, stoji  u priopćenju u kojem su demokratski čelnici Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi i Charles Ellis Schumer u aludirali na poziv za izgradnju graničnog zida s Meksikom, svojedobno od strane američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

SANJARI: Američki predsjednik Donald John Trump se u kampanji zauzimao za čvrsto stajalište o imigraciji, no poslije je naznačio da bi mogao dopustiti mladim imigrantima, koje su mediji prozvali “sanjari”, da ostanu u SAD-u

Iz Bijele kuće priopćili su pak kako se na Trumpovoj konstruktivnoj radnoj večeri s Nancy Patriciom D’Alesandro Pelosi i Charlesom Ellisom Schumerom raspravljalo o poreznoj reformi, infrastrukturi i trgovini, uz teme granične sigurnosti i DACA-u. Službenik Bijele kuće nije spomenuo nikakve posebne sporazume, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

DACA je program bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame za pomoć mladim migrantima. Uveden je prije pet godina, a obuhvaćao je oko osam stotina tisuća mladih, uglavnom iz država Latinske Amerike. Štitio ih je od deportacije u slučaju kada nemaju osobne dokumente, omogućujući privremene radne ili studijske dozvole.

Američki predsjednik u Bijeloj kući s vodećim Demokratima: Nancy Patriciom D’Alesandro Pelosi i Charlesom Ellisom Schumerom raspravljao je o poreznoj reformi, infrastrukturi i trgovini, uz teme granične sigurnosti i DACA-u.

Američki predsjednik Donald John Trump se u kampanji zauzimao za čvrsto stajalište o imigraciji, no poslije je naznačio da bi mogao dopustiti mladim imigrantima, koje su mediji prozvali “sanjari”, da ostanu u SAD-u.

Početkom rujna ove godine, američki predsjednik Donald John Trump je stao u obranu svoje odluke o ukidanju programa za djecu imigranata koji su u SAD ušli ilegalno, uz objašnjenje da je nužno očuvati vladavinu zakona. (Theo Ljubić, DPA, Reuters)

Facebook Komentari