Plenković sazvao hitan sastanak svih šefova parlamentarnih stranaka

Predsjednik Vlade Andrej Plenković iznenada je za sutra u 13 sati sazvao hitan sastanak šefova svih parlamentarnih stranaka.

Kako neslužbeno doznaje Telegram.hr tema sastanka bit će arbitraža sa Slovenijom, a povod bi mogao biti sutrašnji sastanak Odbora za obranu u slovenskom parlamentu.

Večernji list, sutrašnje izdanje, piše da se neslužbeno može čuti kako bi temelj budućeg dogovora trebala biti presuda Arbitražne komisije koju Hrvatska ne priznaje jer je napustila arbitražu nakon što je otkriveno da su slovenska zastupnica i arbitar kojeg je odredila Slovenija lobirali među arbitrima da donesu odluku u korist te države.

U Vladi bliskim krugovima Večernji doznaje da je ideja da se sa Slovencima pokuša dogovoriti poseban režim za hrvatske ribare, a hoće li do takvog sporazuma doista i doći, ovisit će, kažu, prije svega o širini pojasa u kojem će Slovenija biti spremna dopustiti takav režim.

Iako je Sabor 2015., nakon što je Slovenija svojim postupanjem teško kompromitirala arbitražu o granici, pokrenula postupak raskida arbitražnog sporazuma, izvori Večernjeg tumače kako za bilateralni dogovor sa Slovenijom nije nužno stavljati izvan snage zaključak Sabora niti donositi novi poseban zaključak.

Ovaj Slovenac pokrenuo je u parlamentu pripreme za rat s Hrvatskom

Facebook Komentari