HV pomaže u saniranju šteta u Zadru i okolici, još su neke ceste zatvorene i kuće poplavljene

Na području grada Zadra 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske crpe vodu iz poplavljenih objekata na zadarskom području. U Nin je jutros stigla i amfibija, javlja N1.

Čak 120 pripadnika oružanih snaga je na terenu na zadarskom području, 625 ih je u pripravnosti, a od 9 sati ponovno zasjeda Krizni stožer u Zadru.
Nakon jučerašnjeg velikog nevremena koje je potopilo Zadar i okolicu situacija na terenu danas je nešto mirnija, no mnogi su objekti i dalje poplavljeni, voda iz vodovoda nije za piće bez prokuhavanja, dio prometnica još uvijek je zatvoren.

Crpljenje vode je trajalo cijelu noć, a osim utvrđenih šteta u zadarskoj Općoj bolnici, bujična poplava privremeno je obustavila rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Iz Odvodnje su izvijestili kako je u pomoć priskočila i Hrvatska vojska te da se još uvijek utvrđuje šteta na uređaju. Procjenjuju kako će biti potrebno nekoliko dana da pročišćivač ponovno normalno proradi. Za to vrijeme neće biti u mogućnosti crpiti i čistiti septičke jame.
Prema informacijama iz zadarskog Vodovoda, voda iz vodoopskrbnog sustava i dalje je zamućena te ju je prije uporabe potrebno prokuhati.
Zbog poplavljenog kolnika ili odrona dijela kolnika zatvorene su sljedeće ceste:
ŽC6007 Zadar-Ražanac između mjesta Poljice i Mazija;
ŽC6040 Sukošan-Sveti Martin-Zemunik i
ŽC6004 Nin-Vrsi – javlja HAK u utorak ujutro.

Facebook Komentari