Život s Vlastom: Da je želio biti s tobom, bio bi s tobom. Sve ostalo, samo su izgovori

Piše: Vlasta Janton

Ne opravdavaj ga sa stotinu razloga zašto nije s tobom, jer, postoji samo jedan, jedini razlog zašto s tobom nije. Ne želi te u svom životu. Koliko god to bolno i razarajuće zvučalo to je jedina istina koju trebaš znati. Vjerojatno je i znaš, ali ne želiš to priznati samoj sebi. Lakše je pronalaziti razloge koji bi ga mogli opravdati u toj njegovoj „nezahvalnoj“ odluci.
Da je htio biti s tobom, bio bi s tobom.

Zbunjenost, nesigurnost, bio bi s tobom, pa ne bi, koleba se, sve je to znak da nisi duboko u njegovom srcu, još manje u mislima. Ti nisi ta koju želi pored sebe. Jer, kada nekog iskreno voliš itekako si sigurna da ga želiš pored sebe, ta osoba te u potpunosti ispunjava. Toliko te prožima da ti je u u kostima, ne samo srcu. I ne postoji sumnja, ne postoji klackalica za Za i Protiv. Ti si sigurna bez imalo razmišljanja da želiš upravo i samo njega.

Da je htio biti s tobom, bio bi s tobom.

Kaže da treba vremena, prostora, da mora srediti misli, ili ima strah od obaveze, nesigurnost, sve je to znak da ti nisi ta. Ne zavaravaj se kad ti daje razne izgovore, kreni od sebe. Koliko od toga bi ti njemu isto rekla? Ništa. Jer znaš, jer si sigurna da želiš biti s njim. I bez razmišljanja odgovaraš „Da“, bez razmišljanja kažeš „Da, ti si taj kojeg želim pored sebe“. Nema kalkuliranja, nema kolebanja. Ti ne trebaš dovoditi u pitanje trebaš li biti s njim ili ne, odgovor ti teče žilama, jasan kao dan.

Odluka je vrlo jednostavna. Kada zaista želiš biti s nekim, bit ćeš.

Slomljena si jer on ne osjeća isto što i ti, toliko jako, toliko strastveno, toliko ludo. Ne osjeća ni približno kao ti. A ti nisi učinila ništa loše, nisi u ničemu pogriješila, nikoga povrijedila, ali opet, on tebe ne želi, izgovara se neiskrenim riječima, izvlači, mulja. Teško je to prihvatiti, teško se suočiti sa istinom. Ali ponekad je to nužno. I jedini način kako zacijeliti slomljeno srce. Priznati samoj sebi da te uz sebe ne želi, ti nisi ta. Boljet će, jako će boljeti, ali jedini put ka ozdravljenju srca je prihvatiti istinu, koliko god okrutna bila.

Da je htio biti s tobom, bio bi s tobom.

Nemoj se zavaravati kako mu negdje nedostaješ, kako očekuje tvoju poruku, ili kako si možda ti na potezu da prva nazoveš jer njemu ne dopušta ponos. Ne zavaravaj se time. Onaj tko te zaista želi pored sebe učinit će sve da kraj njega i budeš. Ne postoje te prepreke, ne postoji taj ponos kojeg ne može pregaziti da tebe uz sebe ima, svaki dan, svake minute, svakog jutra, svake večeri.

I zato dobro zapamti, da je želio biti s tobom, s tobom bi i bio.

Facebook Komentari