Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg: Sjevernokorejsko “bezobzirno ponašanje” globalna je prijetnja koja traži globalni odgovor

Generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg isto je tako Ruskoj Federaciji poručio da podcjenjuje taj savez. “Apsolutno sam siguran da je Rusija podcjenila odlučnost i jedinstvo NATO saveznika kad smo proveli mnogobrojne sankcije tijekom posljednjih godina”, poručio je Stoltenber i time možda najavio još oštrije predstojeće sankcije protiv Ruske Federacije

Sjevernokorejsko “bezobzirno ponašanje” globalna je prijetnja koja traži globalni odgovor, kazao je danas prvi čovjek Sjevernoatlantskog saveza – NATO.

NATO nije izravno umiješan u krizu u kojoj je Pyongyang izveo šesti i najsnažniji nuklearni test prije tjedan dana no opetovano je pozivao DNR Koreju da odustane od svojeg nuklearnog balističkog raketnog programa.

Ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Sir Michael Cathel Fallon kazao je za BBC da bi se vojni sukob s DNR Korejom trebao izbjeći pod svaku cijenu

“Bezobzirno ponašanje Sjeverne Koreje globalna je prijetnja i zahtijeva globalni odgovor i to naravno uključuje NATO”, kazao je glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg u intervjuu za BBC.

Jens Stoltenberg je odbio odgovoriti je li američki teritorij otoka Guam kojemu je prijetila DNR Koreja pokriven člankom 5. ugovora NATO-a koji propisuje da je napad na jednu članicu saveza napad na sve, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Američka Pacifička 7. flota nalazi se raspoređena nadomak obala DNR Koreje

“Sada smo u potpunosti usmjereni na to kako možemo pridonijeti mirnom rješenju sukoba”, kazao je Jens Stoltenberg.

Ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Sir Michael Cathel Fallon kazao je za BBC da bi se vojni sukob S Demokratskom Narodnom Republikom Korejom trebao izbjeći pod svaku cijenu. (Theo Ljubić, Reuters, BBC)

Facebook Komentari