VIDEO Policija pronašla plantažicu marihuane kod Trilja, ali i majstore koji su je gumenim crijevom navodnjavali

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Sinj i Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske, u četvrtak su na području Trilja zatekli 47-godišnjeg muškarca prilikom zalijevanja veće količine stabljika marihuane.

Prilikom postupanja na dvije lokacije policijski su službenici pronašli 72 zasađene stabljike marihuane te 30 suhih stabljika visine od 73 do 169 cm; pribor za uzgoj te digitalnu vagu te pušku M48 s tri komada pripadajućeg streljiva.

Osim 47-godišnjaka, uhićen je i 54-godišnji vlasnik zemljišta na kojem su pronađene stabljike, oružje i ostalo te su oba muškarca bili privedeni u službene prostorije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice je podnesena kaznena prijava zbog utvrđene sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te su dovedeni pritvorskom nadzorniku. Osim navedene kaznene prijave, protiv 47-godišnjaka je podnesen i Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju, odnosno ilegalnog posjedovanja.

Facebook Komentari