Glavašević kaže da je Plenković kukavica: Lijepo da je premijer izašao iz ormara, ali nisam impresioniran

Gost Studija uživo bio je saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević.

Nakon što je premijer Andrej Plenković jučer izrekao svoj stav o pozdravu “za dom spremni”, Glavašević je kazao: “Lijepo da je premijer, da se tako izrazim, izašao iz ormara, ali nisam impresioniran, ali ako je potrebno da jedan Zlatko Hasanbegović nedvojbeno kaže da taj pozdrav i da javnost vidi da je taj pozdrav ustaški, da to nije kompromitiran stari hrvatski pozdrav – kao što je to rekla, predsjednica, ako j sve to bilo potrebno da se Plenkovića istjera na čistac, nisam impresioniran, niti bi trebao itko u Hrvatskoj”.

Upozorio je da “ovo što je napravljeno s pločom, nije riješeno – taj je znak u Novskoj”, na pitanje zašto Plenković nije riješio do kraja stvari – kazao je – “zato što je kukavica”, a smatra da se boji “radikalnih struja u svojoj strani”- “radikalna desnica je u toj mjeri snažna da je Plenković morao ovako riješiti problem”.

Bilo je to, smatra, pitanje opstanka same Vlade, ne zbog HNS-a, nego manjina, a i dalje imamo “negacionistički stav” – “oni nisu u stanju izgovoriti fašizam, nego uvijek govore da osuđuju oba totalitarizma”.

Što se pak tiče HNS-a, nekadašnjega partnera SDP-a, a sada HDZ-a, Glavašević je opetovao da su “irelevantni” i da je riječ o “luzerima”. Štoviše, “ispod je moje razine da komentiram HNS i Predraga Štromara”, zaključio je Glavašević, koji smatra da je i kurikularna reforma “kompomitirana” i “nepostojeća”, zbog ljudi uključenih u nju poput Dijane Vican te jer je premijer “stavio šapu na reformu”.

Facebook Komentari