VIDEO Evo kako je izgledalo Thompsonovo svjedočenje u slučaju Fimi media, otkrio da je tužio Poreznu upravu Europskom sudu

Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media na Županijskom sudu u Zagrebu svjedočio je pjevač Marko Perković Thompson.

Marko Perković Thompson kazao je da ga je Sanader, nakon što ga je pristao podržati, pitao može li on nešto učiniti za njega. Thompson mu je rekao da bi mogao pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama, nakon čega mu je Sanader navodno dao 50 tisuća kuna u gotovini. Na izravno pitanje sutkinje je li nastupao u spornoj kampanji Thompson je potvrdio da nije pjevao ni za jednu stranku. Unatoč tvrdnjama iz optužnice posvjedočio je da nije poznavao bivšeg šefa carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića koji mu je navodno dao pola milijuna eura. “Barišića nisam poznavao i ne znam jesam li ga vidio kada sam u carini dijelio svoje CD-ove i autograme”, posvjedočio je pjevač. Barišić je potom prigovorio istinitosti njegova iskaza kazavši da je od svega što je rekao točno tek da je bio u carini. “Ovaj iskaz je toliko lažan da je istina samo to da je fizički bio u carini. Dolazio je više puta, a nitko nije mogao doći bez mog znanja. U mom uredu je bio više puta”, kazao je Barišić, prenio je HRT.

Share This Article