U Njemačkoj osude javnosti nakon policijske preporuke protiv silovanja: Žene, kroz park trčite u paru

Gradonačelnik Leipziga osudio je nedavnu izjavu policije koja je predložila ženama da trče u paru nakon silovanja u jednom od gradskih parkova koje se dogodilo u petak.

Naime, ženu 50-ih godina, dok je trčala kroz popularni Rosental park u petak jutro, napao je nepoznati muškarac i silovao je.

Tijekom napada pretukao je ženu i udario je u lice tako jako da je morala na hitnu operaciju kada je pronađena.

Policija Leipziga odgovorila je tako što je rekla lokalnim medijima da bi “bilo dobro kada bi žene trčale u paru, ili barem da se uvjere da je uvijek netko u blizini”.

“Kada protrče pored nekoga, trebale bi se uvijek osvrnuti kako bi se uvjerile da neće biti napadnute”, savjet je policije koji je naišao na osude u njemačkim medijima, prenosi Local.de.

Bild je tako postavio pitanje zašto policija potiče žene da smanje svoju slobodu radije nego da ih uvjeri da će biti zaštićene.

Kritikama se pridružio i gradonačelnik Leipziga Burkhard Jung koji je kazao da odgovor države na ovakav užasan događaja mora biti da se postavi više policijskih patrola na ulicama i parkovima.

Inače, policija još traži napadača. Osumnjičenik ima između 25 i 35 godina, crnu kosu, kratku bradu.

Također, policija ispituje je li povezan s dva seksualna napada koja su se nedavno dogodila na istom području, piše Fenix magazin.

Facebook Komentari