Marko Perković Thompson svjedočio na suđenju Ivi Sanaderu oko Fimi Medije, evo što je rekao

Izvor: N1

Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media na klupu za svjedoke danas je sjeo pjevač Marko Perković Thompson.

“Barišića nisam poznavao. Ne znam jesam li se sreo s njim. Nisam preuzeo novac od njega. To sam rekao i u prvom iskazu.”, rekao je Thompson na početku svjedočenja. Na pitanje sutkinje Irene Kvaternik o kupovini stana rekao je da je svojim sredstvima i dijelom kredita kupio zemljište s partnerima. “Ono je postalo centar interesa porezne. Nisu mi priznali ugovor i odrezali su mi porez. Morao sam poveću svotu platiti.”, rekao je Thompson.

Thompson je danas na suđenju ponovio raniji iskaz, no kazao je i kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li ih podržati.

Tada nisu nisu govorili o cijeni njegovog nastupa, a kada ga je Sanader pitao može li kako pomoći Thompson je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama.

Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu. Uz to Thompson je kazao i da 2007. nije pjevao ni za jednu političku stranku, piše Večernji list.

Prema optužnici dobio je 500.000 eura da ne pjeva za nikoga. Na pitanje Sanaderovog branitelja Čede Prodanovića je li s HDZ-om imao neki ugovor da ne pjeva u predizbornoj kampanji, Thompson je kazao da nije.

Da nije došao, dovela bi ga policija

Da se danas nije pojavio na sudu, Thompsona bi dovela policija. Podsjetimo, pjevač se nije pojavio na ročištu prije dva mjeseca, a nije opravdao svoj nedolazak, pa je njegovo privođenje naložila sutkinja Irena Kvaternik, ne pojavi li se danas na sudu.

Obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera nije odustala od neposrednog ispitivanja pjevača. Tužiteljstvo tvrdi da je Thompson, prema ideji optuženog Sanadera, dobivao novac iz crnoga stranačkog fonda – kako ne bi nastupao na predizbornim skupovima za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnio dio birača.

Uz bivšeg premijera Ivu Sanadera i stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi media, piše HRT.

Facebook Komentari