Republika Koreja izvela vježbe gađanja ciljeva u DNR Koreji balističkim raketama Hyunmoo 2-A

Republika Koreja je jučer navečer izvela vojnu vježbu u kojoj se koristila balističkim raketama, kao odgovor na nuklearni pokus DNR Koreje, izvijestila je službena južnokorejska agencija Yonhap.

Armija južne Republike Koreje je izvela vježbu s bojnim streljivom simulirajući napad na sjevernokorejski nuklearni lansirni poligon, pogodivši “izabrane mete u Japanskome moru”, piše Yonhap, prenoseći priopćenje južnokorejskog združenog glavnog stožera.

“Vježba je odgovor na šesti nuklearni pokus komunističke DNR Koreje i u njoj su se koristili južnokorejske balističke rakete Hyunmoo 2-A i lovci F-15K”, navodi agencija.

Izabrane mete su bile na udaljenosti koja odgovara udaljenosti sjevernokorejskog nuklearnog lansirnog poligona Punggyeri, na sjeveroistoku zemlje

Južnokorejska agencija dodaje da su izabrane mete bile na udaljenosti koja odgovara udaljenosti sjevernokorejskog nuklearnog lansirnog poligona Punggyeri, na sjeveroistoku zemlje, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Balistička raketa Hyunmoo 2-A može pogoditi bilo koji cilj na teritoriju komunističke DNR Koreje

Pyongyang je objavio da je u nedjelju izveo pokus s hidrogenskom bombom puno veće snage nego u prošlim nuklearnim pokusima nazivajući ga “savršeno uspješnim”, kako je izvijestila sjevernokorejska televizija.

Ovaj najnoviji potez armije Republike Koreje dostatno govori o eskalaciji krize i o tome da je južna Republika Koreja itekako sposobna oštro uzvratiti na svaki eventualni napad sjeverne DNR Koreje. (Theo Ljubić, AFP,  Yonhap)

Facebook Komentari