Perišić: Spremni smo, nitko nije umoran, dat ćemo maksimum i idemo na pobjedu

Izvor: HNS

Izbornik Vatrenih Ante Čačić najavio je na konferenciji za medije gostovanje u Eskisehiru.

Hrvatska na stadionu u Eskisehiru odrađuje završni trening, a izbornik Čačić o početnoj će postavi odlučiti na dan utakmice, s obzirom na specifičnu situaciju po završetku ogleda s Kosovom.

“Moram vidjeti kakve će biti reakcije igrača i nakon posljednjeg treninga. Evidentno je da postižemo malo pogodaka u prosjeku, ali primili smo u kvalifikacijama svega dva pogotka, i to oba iz prekida – iz odbijene lopte od živog zida protiv Turske i ramenom nakon kornera na Islandu”, podsjetio je izbornik.

“U veznoj liniji imamo igrače iz vrhunskih klubova u kojima su napadači predodređeni za golove, tako da ih naši veznjaci ne postižu mnogo. Stoga mi za golove uvelike ovisimo o Mandžukiću, koji igra drugu poziciju u Juventusu, i Nikolu Kaliniću, koji tek hvata pravu formu. Za očekivati je da će realizacija proraditi, ali dobro je i ako ostane ovako – da postižemo jedan gol po utakmici, a ne primimo niti jedan”, dodao je.

Čačić je svjestan važnosti utakmice za oba suparnika, a eventualna pobjeda može itekako približiti Vatrene željenom cilju, plasmanu u Rusiju.

“Svaka je utakmica važna, isto kao što je bila i zadnja protiv Kosova. Turska će učiniti sve ne bi li se približila barem drugoj poziciji. Hrvatska će nastojati, kao i protiv svih suparnika, doći do dobrog rezultata. Teško mi je bilo što prognozirati, i isključivo sam usredotočen na svoju momčad. Hrvatska i Turska dobro se poznaju, znamo gdje prijete najveće opasnosti i što treba pokušati limitirati”, zaključio je.

Ivan Perišić svjestan je važnosti kvalifikacijskog susreta u Turskoj te ističe kako Vatreni unatoč umoru kreću po novu pobjedu.
Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je dovršila dvoboj s Kosovom, da bi već u ponedjeljak bila u Turskoj i odradila posljednji trening uoči sraza u Eskisehiru.

“Sigurno nije lako igrati dvije utakmice u razmaku samo dva dana, ali znamo što nam ta utakmica znači. Spremni smo, nitko nije umoran, dat ćemo maksimum i idemo na pobjedu, kako bismo što ranije osigurali plasman u Rusiju”, kaže Ivan Perišić.

Uz gostovanje Vatrenih kod Turske, sutra se sastaju i preostali konkurenti za prve dvije pozicije u Skupini I, Island i Ukrajina.

“Nadam se da bi nama ti bodovi mogli biti ključni, no ne trebamo gledati druge utakmice. Imamo sve u svojim rukama, prvi smo od prvog kola. Dogodi li se povoljan rezultat na Islandu, tim bolje, no mi ćemo gledati sebe, prezentirati se u što boljem svjetlu i pokušati se vratiti kući s tri boda”, naglasio je Perišić.

“Turska je u teškoj situaciji, no oni će dati sve od sebe i pokušati se pobjedom vratiti u igru. Ipak, mi ćemo pokušati zabiti što prije, imali smo brojne šanse u Zagrebu premda je bilo 1:1. Bolji smo bili i u Parizu, i mislim da nam Turci odgovaraju, i nadam se da ćemo opet odigrati dobru utakmicu”, zaključio je, prenosi HNS.

Facebook Komentari