HOS-ovac koji pregovara o ploči u Jasenovcu: Premijer govori neistine, pokušavaju nas razbucat, neće ići

Bivši pripadnik HOS-a i dogradonačelnik Kutine, Damir Markuš, na svom je Facebooku objavio kako ništa oko ploče HOS-a u Jasenovcu nije riješeno te kako premijer ”ne bi smio govoriti neistine”.

”Premijer danas kaže kako je spomen ploča HOS-a riješena. Čovjek na takvoj funkciji ne bi smio govoriti neistine. Ništa nije riješeno. To odgovorno tvrdim kao jedan od pregovarača. Iako nas pokušavaju razbucat, jer kao mjerodavan je samo UDHOS Zagreb, to neće ići.

Jasno je da nas žele razjedinit pa je lakše sve po svom. Mi smo kompaktni i zajedno radimo, a kad izađemo na tiskovnu ili naše priopćenje, tome vjerujte. Ove pričice i slične, zaboravite. Vidim da i neki padnu pod te fore pa već govore kako je sve dogovoreno, možda ste vi to tako radili, mi tako ne radimo. Poruka svima dobornamjernima, budite strpljivi, ide polako ali sigurno. Svi su uz nas, svi i sve. Od zakona do udruga, Crkve itd itd. A kad mi odlučimo, vidjet će se naša snaga”, poručio je Markuš.

Ova Markuševa poruka tako stavlja pod veliki upitnik eventualno kompromisno rješenje prema kojem bi se ploču premjestilo u Novsku, s tim da bi slogan ‘ZDS’ na njoj ostao.

Facebook Komentari