Hrvatska i Kosovo će prekinutu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo ipak odigrati danas

FOTO: HNS

Hrvatska i Kosovo će prekinutu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo ipak odigrati danas, na stadionu Maksimir, s početkom u 14:30.

Zajednička je to odluka delegata, sudaca i predstavnika obaju reprezentacija, donesena nakon što su jutros svi oni obišli maksimirski travnjak. Odluku da se igra definitivno je “pogurao” i zgusnuti FIFA-in kalendar u kojem nema mjesta za novi termin.

Kiša je u Zagrebu u međuvremenu prestala, teren je u puno boljem stanju nego u subotu i na njemu bi se trebalo odigrati preostalih 69 minuta.

“Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija između oba saveza s Fifom i Uefom te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9:00 sati. Uoči sastanka, FIFA delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati.

Uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između FIFA-e, dva saveza i uz znanje UEFA-e da se utakmica nastavi u nedjelju u 14:30 sati od 22. minute kada je prekinuta. Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku.

FIFA je zahvalila oba saveza na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije”, objavio je na svojoj službenoj stranici Hrvatski nogometni savez, prenosi gol.hr.

Što se vremenske prognoze tiče, na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, za Zagreb, piše:

“U prvom dijelu dana pretežno oblačno uz mogućnost za malo kiše ili pokoji pljusak, a poslijepodne uglavnom suho uz manje oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 °C.”

Facebook Komentari