Evo što Plenković kaže na paljenje Novosti i poruke koje su mu upućene s današnjeg prosvjeda

Premijer Andrej Plenković komentirao je paljenje Novosti koje je usred Zagreba ispred te novinarske redakcije u sjedištu SNV-a izveo čelnik A-HSP-a Dražen Keleminec.

“A dobro … Riječ je o marginalnoj stranci koja već dugi niz godina ima takvu vrstu prosvjeda. Ne bih se uopće posebno na to obazirao. Hrvatska je pravna država, mislim da je Ravnateljstvo policije i reagiralo. Prema tome, to pitanje nije relevantno”, kazao je Plenković, javlja Nova TV, piše dnevnik.hr
Na pitanje bi li pomogao dogovor oko ploče, Plenković je rekao da je na pomolu rješenje, ali nije želio otkriti kakvo i samo je kratko poručio: “Vidjet ćete sve”.
Podsjetimo, 20-ak simpatizera Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP) u subotu je prosvjedovalo ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu pod sloganom “Zaustavili smo vas 1991., zaustavit ćemo vas opet”.
Čelnik te neparlamentarne stranke Dražen Keleminec pritom je spalio primjerak SNV-ovog tjednika “Novosti” i pozvao premijera Andreja Plenkovića da ne zabranjuje pozdrav “Za dom spremni”.

Ako zabrani u demokratskoj državi domoljubni pozdrav kojim se kaže da si spreman braniti svoj dom i domovinu, onda je Plenković uveo diktaturu, ukinuo demokratski sustav i učinio od Hrvatske totalitarnu državu, ocijenio je Keleminec.

“Nemojte se, Plenkoviću, time igrati, to je opasno i za vas i za vašu stranku i za one koje vi podržavate. Jer, vi podržavate one koji su palili i i ubijali hrvatsku državu i bili protiv Hrvatske 1991. godine i htjeli veliku Srbiju na teritoriju Hrvatske ili nekakvu Jugoslaviju”, poručio je Keleminec.

FOTO Keleminec zapalio Novosti: Plenkoviću, ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a!

Facebook Komentari