Mamić izgubio živce i otišao iz sudnice: Hoćete li mi se najest džigerice, utječete na svjedoka!

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i njegovim suradnicima, bratu Zoranu Mamiću, direktoru HNS-a i bivšem dugogodišnjem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru.

USKOK ih optužuje da su putem transfera igrača iz gradskog kuba Dinamo ukrali 116 milijuna kuna te oštetili državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Na Županijskom sudusvjedoči nogometaš Dejan Lovren. Lovren je, uz Luku Modrića, jedan od ključnih svjedoka.

Nakon sučevog preventivnog upozorenja Zdravku Mamiću, započelo je svjedočenje Dejana Lovrena.

USKOK je potom ustvrdio da je Lovren svjedočenjem odstupio od prvog iskaza, te su mu ga predočili. Mamić je tada izgubio živce: ‘Hoćete li mi se najest džigerice, utječete na svjedoka’, kazao je. Nakon toga je napustio sudnicu, javlja N1.

Lovren u iskazu Uskoku rekao da je potpisao aneks u rujnu/listopadu 2009. godine, a danas je rekao da ga je potpisao bitno ranije od 2009., a u rujnu/listopadu 2009. je samo potpisao isti aneks, javlja N1.

Dejan Lovren odstupio od ranije danog iskaza

Lovren tvrdi da je 2009. ponovo potpisao aneks ugovora o profesesionalnom igranju koji je potpisao i 2007. godine. Taj ugovor regulira transferno obeštećenje, a jedina razlika između ugovora iz 2007. i 2009. što je u aneksu 2009. potpisano da se obeštećenje isplati na račun u Hrvatskoj, a ne u inozemstvu. To i povećanje plaće je razlog zbog kojeg je aneks ponovo potpisan.

Tužitelj je zatražio da se Lovrenu predoči iskaz kojeg je dao u istrazi, a u kojem je rekao da je aneks po kojem ima pravo na 50 posto od transfernog obeštećenja potpisao dva, tri mjeseca prije odlaska u Lyon.

Na pitanje suca zašto je danas promijenio iskaz koji je dao USKOK-u 18. veljače 2016., Lovren je odgovorio da mu je toga dana kći bila na operacijskom stolu, da je iskazivao 6 sati, da je bio izvan sebe te da su se u USKOK-u ružno ponašali prema njemu, javlja dnevnik.hr.

Facebook Komentari