Ministar Medved je u Osijeku, trebao bi se naći s HOS-ovcima na tajnoj lokaciji

Ministar branitelja, Tomo Medved, nalazi se u Osijeku gdje je u tijeku obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba.

Tomo Medved je kratko komentirao i moguće skidanje spomen-ploče u Jasenovcu, a očekuje se i da će to biti tema sastanka koji bi danas u Osijeku s pripadnicima HOS-a trebali održati Medved i Dražen Bošnjaković, ministar uprave.

“Želim samo kazati da sam ja kao ministar hrvatskih branitelja svakodnevno u izravnom kontaktu sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, da intenzivno razgovaramo između ostalog i o tom pitanju, a nadležnost vezano za zakonodavno uređenje je u okviru Ministarstva uprave”, rekao je Medved.

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, kaže da je stav svih vodećih ljudi HDZ-a identičan. “Treba smanjiti strasti, treba razmišljati racionalno, biti korektan i uvažavati vrijednosti svih koji imaju razloga promišljati Jasenovac”, rekao je Jandroković.

Andrija Jarak, reporter Nove TV, pokušao je doznati gdje će se i kada dogoditi sastanak dvojice ministara s predstavnicima HOS-a, no zasad bez većih uspjeha.

“Upitno je hoće li sastanka uopće biti. U velikoj se tajnosti i konspirativnosti dogovara taj sastanak”, kaže Jarak, koji je Medveda i Bošnjakovića pitao gdje će se i kada sastanak održati, ali mu nisu htjeli odgovoriti.

Share This Article