Premijer Plenković umiruje Pupovca i Štromara, obećava brzo rješavanje spomenika HOS-ovcima

Premijer Andrej Plenković umiruje Pupovca i Štromara i u sutrašnjem Jutarnjem najavljuje brzu odluku o problemu koji potresa vladajuću koaliciju.

“Naći ćemo zakonit način za zamjenu ploče”, kaže Plenković o spomeniku HOS-ovcima u Jasenovcu.

Tako je zapravo izravno poručio koji je cilj operacije ministru uprave Lovri Kuščeviću, ali i svom zamjeniku u stranci Milijanu Brkiću, koji je vrlo decidirano ocijenio tko su oni koji žele skinuti spomenik HOS-ovcima zbog pozdrava Za dom spremni.

Činjenica je da je spomen ploča HOS-ovcima postavljena zakonito, a ne na silu i da je na njoj ratni grb legalne postrojbe iz Domovinskog rata koja u svom ratnom putu nema ni najmanje mrlje.Činjenica je da u demokratskoj Hrvatskoj nema potrebe za nasiljem i bespotrebnim dizanjem tenzija. Hrvatski branitelji iz HOS-a imaju toliko veze s ustaštvom koliko neki, koji su zadnjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom. Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku nego su i radili protiv njene slobode i neovisnosti. Neka se i dalje, kao inače, odmah dižu na zadnje noge na spomen slova H, ali Hrvatska je stvorena, obranjena i živjet će vječno, rekao je Brkić za Večernji list.

I HOS-ovi branitelji danas su jasno poručili da neće samo gledati skidanje ploče.

Javili se i branitelji: Ovi koji su do 1996. ili 1997. bili u Frankfurtu, Stuttgartu…njima poručujemo da nećemo sjediti i gledati kako skidaju ploču

Ustavni stručnjak Mato Palić objašnjava – premijer može i bez zakonskih izmjena ukloniti ploču

Analiza: Plenković pritišče Kuščevića da donese odluku koja nije zasnovana na zakonu, a ovaj može uvijek dati ostavku

Mi imamo dogovor s premijerom Plenkovićem, da takvih obilježja više neće biti u javnosti, on će to vrlo brzo odraditi

Pupovac: Sigurni smo da se u rujnu spomenik HOS-ovcima skida

Facebook Komentari