Dva kanadera HRZ-a poslana na novo požarište kod Knina

Kod Knina izbio novi požar.

Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) danas, u subotu, 26. kolovoza 2017., upućena su na novo požarište kod Knina (Strmica-Surdup).

Na ostalim današnjim požarištima nastavlja se djelovanje zračnih snaga. Na Biokovu požar gasi Airtractor AT-802, dok je na Jablanac dodatno upućen još jedan Canadair. Na Velebitu je angažirana i letačka posada sa helikopterom Mi-8 MTV za prijevoz vatrogasaca i vatrogasne opremu dok na požarištu Karasovići uz granicu Hrvatske sa Crnom Gorom požar gasi helikopter Mi-8 MTV.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 278 požara (94 u Šibensko-kninskoj, 88 Splitsko-dalmatinskoj, 74 u Zadarskoj, 14 u Dubrovačko-neretvanskoj, sedam u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji). Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2430 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 70 600 tona vode te je prevezen 391 vatrogasac i pripadnik OS RH kao i 151 tona vatrogasne opreme I vode do požarišta.

Facebook Komentari