Mladić koji je vikao HDZ lopovi: Sljedeći puta ću glasnije

Osamnaestogodišnji Porečanin Marko Starčić zaradio je prekršajnu prijavu jer je u prisutnosti premijera Plenkovića uzviknuo “HDZ, lopovi!”. Sve se dogodilo pri premijerovu posjetu Istri.

Dok je premijer davao izjavu, Marko Starčić, inače član Živog zida, iz pozadine je dobacivao.
“U tom trenutku mi je prišao inspektor sa značkom, njih dvojica u civilu, i zamolio me ako mogu biti tiho. Ja sam njega prvo pitao želi li moju osobnu. Rekao je kako nije potrebno i to je to”, priča Starčić za Novu TV.

No, dva sata nakon toga Starčiću na radno mjesto stiže policija. Uručen mu je poziv na sud zbog remećenja javnog reda i mira. Na zapisniku nije bilo ni broja značke niti je vidljivo tko ga je potpisao.
“Predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do 30 dana. Odluku o sankciji donijet će nadležni prekršajni sud. Kazna je propisana u rasponu od 400 do 800 kuna”, kazala je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU Istarske.
“Nisam radio nikakve probleme. Izrekao sam te dvije riječi i tu je sve stalo. Mislio sam da će to biti fora u društvu među ekipom. Vidjet ćemo što će biti i kako će se odvijati, ali to je čisto zastrašivanje od strane
HDZ-a. Drugi puta ću još jače, još snažnije nek se čuje”, kaže Starčić za Novu TV.

Premijer Andrej Plenković komentirao je prekršajnu prijavu i poziv na sud osamnaestogodišnjaku koji je tijekom premijerova boravka u Poreču povikao: “HDZ, lopovi, lopine!”.

“Zakon se treba provoditi”, kratko je komentirao Plenković.

Facebook Komentari