Petrov: Povjerenstvo je dobilo prijavu protiv mene zbog šogora jer sam podnio kaznenu prijavu protiv Todorića

Izvor: N1

Predsjednik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov komentirao je današnju sjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

„Zanimljiva je informacija da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dobilo prijavu protiv mene zbog podnošenja kaznene prijave protiv gospodina Ivice Todorića. Zanimljivo je i to kako se pokušava zaustaviti istina o Agrokoru, čije sam raščišćavanje osobno pokrenuo prijavom. Rasplet priče u vezi Agrokora rezultat je upravo moje kaznene prijave“, istaknuo je Petrov.

Kada je riječ o odluci Povjerenstva u vezi s imenovanjem gospodina Pere Jerkovića u nadzorne odbore Čistoće Metković i regionalnog vodovoda istaknuo je: „Povjerenstvo je očito zanemarilo činjenicu da gospodina Jerkovića nisam ja postavio samovoljno za člana Nadzornog odbora, već je predložen zajedničkom odlukom gradova Metkovića i Opuzena te općina Kula Norinska i Slivno. Dakle, navedeni gradovi i općine imaju zajedničkog predstavnika za člana Nadzornog odbora u tom trgovačkom društvu. Bez njihove suglasnosti gospodin Jerković nije ni mogao postati član, a usuglasili su se svi spomenuti gradovi i općine pa čak i HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici.“

Pojasnio je i to da je Pero Jerković bio županijski vijećnik u to vrijeme, i ostali gradovi i općine su se usuglasile oko njegovog članstva, između ostalog jer ga poznaju i znali su da poznaje financije dovoljno da bude njihov predstavnik s obzirom da je direktor tvrtke u realnom sektoru. Tražio se član koji će na adekvatan način zastupati interese naših gradova i općina.

Iz istih razloga je imenovan u Nadzorni odbor gradskog poduzeća Čistoća d.o.o., ali se kao i svi Mostovi članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća u gradu Metkoviću odrekao novčane naknade, kao i gradski vijećnici, čime je mostova gradska uprava bila jedinstvena u Republici Hrvatskoj.

„Grad Metković se svojevremeno očitovao o ovome upravo na isti način kao ja sada, to je bila zajednička odluka i smatram da nikakvog sukoba interesa nema. Osobno se čak nikad nisam ni očitovao jer nisam smatrao da je potrebno s obzirom da činjenice govore u prilog tome da sukoba interesa nema. Poštujem odluku Povjerenstva, ali ostaje nejasno temeljem kojih činjenica su donijeli upravo ovakvu odluku. Činjenica da mi je šogor potpuno postaje nebitna u odnosu na činjenicu da je on u tom trenutku županijski vijećnik Mosta za čije je imenovanje u NO regionalnog vodovoda bila potrebna suglasnost ostalih gradova i općina dok za sudjelovanje u NO Čistoće Metković nije imao nikakvu naknadu niti je ostvario bilo kakav privatni interes,“ istaknuo je Božo Petrov, prenosi N1.

Petrov dobio opomenu od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog imenovanja šogora u NO Čistoće

Share This Article