Vrijednosti džamahirije bliže su osobnim vrijednostima i obiteljskom nasljeđu Ive Josipovića nego udruzi Vigilare

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović poručio je jučer Udruzi Vigilare da se ne namjerava ispričati nakon što je rekao da Hrvatska nije katolička džamahirija.

Nije se dugo čekalo na odgvoor iz Udruge gdje su zaključili kako je “srećom, bivši predsjednik” prešao granicu dobrog ukusa i uvrijedio katolike Hrvate.

“Udruga Vigilare ne zalaže se za „katoličku džamahiriju“, kako insinuira, srećom bivši, predsjednik Josipović. Čovjek koji je obnašao tako visoku dužnost i predstavljao Hrvatsku u svijetu, trebao bi znati da je džamahirija, političko uređenje koje je osmislio Muammar al-Gaddafi – islamska socijalistička republika. „Katolička džamahirija“ je oksimoron, kao „drveno željezo“ i nije ostvariva,” navodi se u priopćenju Udruge.

“Vrijednosti džamahirije bliže su osobnim vrijednostima i obiteljskom nasljeđu Ive Josipovića, nego Udruzi Vigilare čije je djelovanje u svakom smislu antisocijalističko i antikomunističko. Svim ćemo se silama zalagati za to da Hrvatska nikad ne postane džamahirija, a od Josipovića i dalje očekujemo ispriku jer je, unatoč logičkoj pogrješci, jasno da je želio uvrijediti Hrvate katolike!” Iz Udruge navode kako Josipović nema snage ljudski se ispričati, a “poticanjem antikatoličkih i anticivilizacijskih predrasuda te skupljanjem jeftinih političkih bodova na niskim strastima i vrijeđanju, Josipović je prešao granicu dobrog ukusa,” poručili su u Udruzi Vigilare a prenosi Večernji list.

Facebook Komentari