Petrina shvatio da je Žeželj ipak aboliran, sad traži mandat natrag

Ubrzo nakon što je ŠibenikIN doznao da je policija odbila Stevi Žeželju, županijskom vijećniku s Nezavisne liste Stipe Petrine dati dozvolu za korištenje lovačkog oružja zbog toga što zaista jest sudjelovao u oružanim snagama SAO Krajine, Petrinina lista ga se odrekla i traže da im vrati mandat.

“Naš stav je takav da je pokrenut postupak da gospodina Žeželja maknemo s naše liste i tražit ćemo vraćanje mandata, to je najpravednije. Odluku ćete dobiti kada bude službena. Ne možemo više surađivati sa Stevom budući da ga je na našu listu doveo branitelj Domovinskog rata, nismo smatrali da je bilo potrebe provjeravati ga. Imao je dobra razmišljanja i stavove, ali ovo su stvari koje se ne smiju prešutjeti. On ne može ostati član NLSP, ali službeno ćemo vas obavijestiti o svemu”, kazala je ŠibenikIN-u Iris Ukić Kotarac, šibenska gradska vijećnica.

Lider Nezavisne liste Stipe Petrina, ubrzo je nakon objave teksta u komentaru na portalu ŠibenikIN napisao: “Rekao sam ja danas da nikako ne vjerujemo gospodinu Stevi Žeželju i da nas je lagao cijelo vrijeme. Žalosno je što ga je za listu preporučio dragovoljac Domovinskog rata iz Knina. No nema veze, s ovakvim karakteristikama i CV idealan je član ili partner HDZ-a. Jer upravo ovakvi kao Stevo već tri mandata drže na vlasti u Šibensko kninskoj županiji HDZ. Ispričavamo se svim građanima koji su nam dali povjerenje na izborima i koji nas podržavaju što smo bili ovako lakovjerni i bez temeljite provjere dozvolili da Stevo Žeželj dođe na listu . Dajemo čvrsto jamstvo da se ovakve greške više neće ponoviti”.

Stevo Žeželj, koji je u razgovoru za šibenski portal danas priznao da je u sklopu mobilizacije tijekom rata, radi radne obveze, bio među borbenim jedinicama kraće razdoblje, zbog čega mu policija nije htjela dati dozvolu za oružje, rekao je da za sada ne želi komentirati vijest da su ga se odrekli na Nezavisnoj listi Stipe Petrine te da će čim malo bolje analizira današnji dan dati izjavu za javnost.

Na decidirano pitanje hoće li vratiti mandat koji je u Skupštini Šibensko-kninske županije dobio na Nezavisnoj listi Stipe Petrine, nije htio decidirano odgovoriti.

Share This Article