Država zapošljava 195 ljudi, evo koliko po kojim ministarstvima

Čak 195 radnih mjesta popunjavat će se u državnoj upravi tijekom ljeta jer su u posljednjih nešto više od mjesec dana u šest ministarstava raspisani javni natječaji za prijam u državnu službu.

Najviše državnih službenika koji će imati sreću zaposliti se uz ugovor na neodređeno tako traži Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU – njih 65, i to većinom na poslovima s fondovima EU, no traže se i zaposlenici na administrativnim poslovima, poput samostalnog upravnog referenta u Glavnom tajništvu, piše Jutarnji list.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u veljači ove godine imalo je ukupno 228 državnih službenika i namještenika.

Ministarstvo poljoprivrede je 17. srpnja raspisalo natječaj za 56 zaposlenika. Također se traže (viši) stručni savjetnici i (viši) stručni suradnici, kao i jedan voditelj Odjela za kontrolu na terenu.

Ministarstvo poljoprivrede jedno je od većih ministarstava i u veljači je, prema podacima iz Centralnog obračuna plaće (COP), zapošljavalo 847 ljudi. Ovaj put natječaj je namijenjen većinom za državne službenike koji će raditi na poslovima vezanim uz fondove Europske unije.

Ministarstvo državne imovine, pak, traži 45 državna službenika na ugovor na neodređeno za različite poslove. Riječ je o najmanjem ministarstvu, novoosnovanom, i ministar Goran Marić često je govorio da nema ljudskog kapaciteta za sve poslove koje bi želio obaviti pa je od ministra financija Zdravka Marića tražio i dobio dodatna sredstva u proračunu za zapošljavanje. I on traži više stručnih suradnika, savjetnika i referenata te voditelja Područne jedinice Split. Ministar Goran Marić želi popuniti radna mjesta u Službi za ljudske potencijale, u Službi za računovodstvo, službama za stanove, zemljišta, poslovne prostore, zapravo gotovo u svim službama.

Ministarstvo državne imovine u veljači 2017. imalo je 116 zaposlenika, sada će se broj zaposlenika u Ministarstvu povećati za čak 50 posto.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, koje je u rekonfiguriranju Vlade nakon Tomislava Ćorića preuzeo Marko Pavić, traži 16 novih zaposlenika. U veljači su imali ukupno 386 državnih službenika i namještenika.

Sedam novih zaposlenika traži Ministarstvo uprave, koje je nakon razlaza HDZ-a i Mosta od Ivana Kovačića preuzeo Lovro Kuščević, dotadašnji ministar graditeljstva, koji je, pak, tu svoju fotelju prepustio HNS-ovcu Predragu Štromaru. Ministarstvo uprave jedno je od najmanjih i u veljači ove godine brojali su 132 državna službenika i namještenika.

Šest zaposlenika, nakon dozvole Ministarstva uprave, traži i Ministarstvo zdravstva na čijem je čelu ministar Milan Kujundžić.

Share This Article