Medved otkrio zašto Thompson pjeva u Slunju, a evo što je rekao na Dačićeve prozivke zbog tog pjevača

Ministar branitelja Tomo Medved objasnio je zašto Marko Perković Thompson ove godine na proslavi obljetnice Oluje ne pjeva u Kninu.

“Lani je hrvatski domoljub, hrvatski branitelj i skladatelj Marko Perković Thompson pjevao u Kininu i tada je izrazio želju da obiđe sve hrvatske dijelove, posebno one koji su oslobođeni u operaciji Oluja u prigodi ovog dana. Ove godine u Kninu je koncert Prljavog kazališta, dakle, prigodno je kroz dva dana program u Kninu. Mi smo zajedno s Ministarstvom obrane uključeni u pripremu i realizaciju tog programa. Ovog momenta imamo zahtjev i podržavamo preko 20 gradova u RH, od Vukovara do Dubrovnika, od Varaždina pa do Rijeke. Dakle, u velikom broju gradova hrvatski branitelji organiziraju dostojanstveno obilježavanje vrlo važnog dana za naš narod”, kazao je Medved.

Medved kaže da je Slunj pjevačev izbor:”To što je koncert Thompsona u Slunju, to je njegova najava od ranije, jednako tako koncert Prljavog kazališta je Kninu.”

Medved nije želio komentirati izjave srpskog šefa diplomacije i prvog potpredsjednika vlade Ivice Dačića koji je pozvao hrvatsku Vladu da preispita svoju odluku o sufinanciranju koncerta Marka Perkovića Thompsona na obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”, uz ocjenu da bi njegov nastup na toj ceremoniji bio uvreda i poniženje za srpske žrtve.

“To ne želim komentirati, želim samo reći da će RH i hrvatski branitelji ove za nas bitne datume obilježiti na dostojanstven način”, kazao je Medved.

Osim domaćih povika i srbijanski ministar Dačić se obrušio na Thompsona i prozvao hrvatsku Vladu

Facebook Komentari