Želi li Aleksandar Vučić podijeliti odgovornost za obveze koje je u pogledu kosovskog problema obećao Zapadu?

Plan predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za Kosovo isključuje priznanje neovisnosti, poručio je u interviewu srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, a koji danas prenosi beogradski tisak.

“Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome. Od Bruxelleskog sporazuma (o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine iz 2013. godine), uz sve moje zamjerke tom sporazumu, uspjeli smo sačuvati srpsku državu na Kosovu”, izjavio je srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u interviewu za nedjeljno izdanje beogradskog lista Politika.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin: – Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome!

On je, u povodu nedavnog poziva srbijanskog šefa države Aleksandra Vučića na unutarnji dijalog o rješavanju kosovskog problema, istaknuo i da “sve institucije u koje Srbija čvrsto vjeruje” trebaju reći svoje stajalište o Kosovu kao “strateškom nacionalnom pitanju”.

Predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić je, pozivajući sunarodnjake na unutarnji dijalog o Kosovu, rekao da je taj zajednički odgovor na sadašnje probleme “odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda”, jer pitanje odnosa prema Kosovu “usporava Srbiju”.

Predsjednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Kosovo, Hashim Thaçi

“Dok to ne riješimo, imat ćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo izvući”, poručio je Aleksandar Vučić, čiji je poziv potaknuo različite reakcije u javnosti (primjerice patrijarh Irinej itd.) od odobravanja i prihvaćanja dijaloga do primjedbi da želi podijeliti odgovornost za obveze koje je u pogledu promjena Ustava i rješavanja kosovskog problema obećao Zapadu. (Theo Ljubić, Politika)

Facebook Komentari