VIDEO Pogledajte koju je plažu preporučio Europski parlament za kupanje ovog ljeta

Europski parlament na svom Twitter profilu objavio je video u kojem savjetuje gdje se kupati ovoga ljeta.

S ciljem osiguranja europskim građanima čistog i sigurnog okoliša, Europski parlament provodi kontrolu ispitivanja morske vode na popularnim plažama diljem Europe, a u top tri lokacije za kupanje našla se i jedna hrvatska plaža koja je odnijela pobjedu u kategoriji morskih plaža, javlja tportal.

Na svom službenom Twitter profilu EP je objavio kratak video u kojem savjetuje da u potrazi za idealnim mjestom za ljetovanje na prvom mjestu posjetite jednu prekrasnu hrvatsku plažu, a riječ je o plaži Podrače, jednoj od najpopularnijih uvala u Brelima.

Pomalo robinzonskog izgleda, plažu Podrače nazivaju i biserom Makarske rivijere. Premda je okružena turističkom infrastrukturom, plaža je uspjela ostati skrivena unutar stijena koje su njezin zaštitni znak, a ono što ovu šljunčanu plažu čini tako neodoljivom je blistavo tirkizno more, čijim ljepotama nije mogao odoljeti ni Europski parlament.

Osim nje, EP je izdvojio i slovensko jezero Bohinj te francusku rijeku Gardon u kojoj se možete kupati uz pogled na poznati rimski akvadukt Pont du Gard.

Facebook Komentari