Tihomir Jajić potvrdio: Krenule Agrokorove isplate malim dobavljačima

Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika i član Koordinacije dobavljača Agrokora, potvrdio je da je počela isplata duga malim dobavljačima.

“Dug je jučer krenuo na isplatu, nadamo se da će sva sredstva u što bržem roku biti isplaćena. U slučaju da netko nije prijavio dug, oni će također dobiti sredstva.

Onaj drugi dio problema koji postoji je da ćemo danas uputiti zahtjev prema Vjerovničkom vijeću da se veći iznos, tražit ćmeo od 10 do 15 milijuna eura, uplati prema srednjim tvrtkama kako bi one moge isplatiti svoje dobavljače. Te tvrtke okupljaju OPG-ove, a od njih će se tražiti da se obavežu da će ta sredstva onda isplatiti OPG-ovima”, kazao je Jaić pojašnjavajući da je takvih tvrtki između 3 i 4 tisuće a da je riječ o novcu koji će, kada se isplate dugovi, ostati neraspoređen.

“Naš je prijedlog da sve tvrtke dobiju većini iznos,oko 15-ak milijuna eura i da ga mogu pustiti prema obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima”, dodaje.

Na pitanje koliko je duga za sada isplaćeno OPG-ovima, odgovorio je: “U biti znamo za broj koji nam se javio danas, njih 50-ak, ali veći broj će se vidjeti tek sljedeći tjedan kada novac sjedne u bankama.

Facebook Komentari