Stiže dosad najjači toplinski val, pripremite se na temperature više od 40 stupnjeva

Nakon samo nekoliko ugodnih dana s temperaturama ispod 30 °C, za vikend ulazimo u novi toplinski val, vrlo vjerojatno najjači u dosadašnjem dijelu ljeta.

Predah od velikih vrućina kratko je trajao. Nakon samo nekoliko ugodnih dana s temperaturama ispod 30 °C, za vikend ulazimo u novi toplinski val, vrlo vjerojatno najjači u dosadašnjem dijelu ljeta. Lako je moguće i obaranje nekih apsolutnih temperaturnih rekorda! Evo i prognoze…

UNUTRAŠNJOST

U subotu će biti pretežno sunčano, samo uz malo oblaka. Temperatura će biti još malo viša nego danas, jutarnja oko 17 °C, dnevna oko 31 °C. U nedjelju također pretežno sunčano, ali i malo nestabilnije, tako da postoji mogućnost za kraće lokalne pljuskove s grmljavinom. Temperatura u daljnjem porastu, tako će ona dnevna doseći 33 °C.

JADRAN

Na Jadranu za vikend dominacija sunca. U subotu će biti pretežno vedro, a u nedjelju tek uz malo oblaka. Bit će toplije nego prethodnih dana, najviša temperatura do 32, 33 °C. I noći će biti neugodne tople, temperatura neće padati ispod 22 °C. Danju će puhati slab do umjeren maestral koji će bar malo rashlađivati.

U svakom slučaju, pred nama je sunčan i vruć vikend, u gotovo cijeloj zemlji s temperaturom iznad 30 °C. U nedjelju će u nekim gradovima unutrašnjosti biti vrlo vruće, a utjehu ne donosi činjenica da je to tek prvi dan četvrtog ovoljetnog toplinskog vala! Po svemu sudeći, taj će val vrućine biti jači od prethodna tri – i po temperaturi i po trajanju, javlja RTL.

Prognostičari N1 televitzije javljaju da će val doživjeti svoj vrhunac sljedeći tjedan, kada će biti i više od 40 stupnjeva.

Facebook Komentari